Budapestin joulumatka 22.-26.12.2017

Järviradion kuuntelijamatka: Budapestin joulumatka 22.-26.12.2017

Budapestin lentokentän tulohallissa 14 henkisen ryhmämme otti vastaan iloinen oppaamme Gabriella Revizki. Kentältä suunnistimme pikkubussilla kaupunkikierrokselle. Unkarin pääkaupunki lukeutuu Euroopan kauneimpiin kaupunkeihin. Eipä suotta asukkaat ole nimenneet Budapestia Tonavan kuningattareksi. Kiertoajelun aikana koimme ja näimme Budapestin vaikuttavimmat kohteet ja tunnetuimmat nähtävyydet. Pysähdyimme sankarten aukiolla, ohitimme Oopperatalon ja Pyhän Tapanin Basilikan. Gellertinvuorelta Citarella-terassilta aukenivat upeat nähtävyydet yli kaupungin. Kiertoajelun aikana pysähdyimme lounaalle, joka maittavuudessaan lupaili maittavia makunautintoja ja sellaisia ateriat jatkossakin olivat.

Toisena päivänä teimme kävelykierroksen joulumarkkinoille sekä vanhalle kauppahallille, joka on yksi Euroopan suurimmista. Lounaan nautimme Struudelitalossa, jossa jälkiruokana tietysti struudelikääryle, voitaikinasta valmistettu makea omenasose- sekä kirsikkasosetäytteinen perinteinen makupala. Illalla risteilimme Tonavalla, ihastellen upeita vanhoja rakennuksia juhlavalaistuksissaan. Laivalla nautimme myös erinomaisen illallisen.

Budapest oli toiseen maailmansotaan saakka sekä huomattava matkailukaupunki että Euroopan suurimpiin kuuluva kylpyläkaupunki. Jouluaattona lähdimme maanalaisella Szechenyin kylpylään. Lämmitetty ulkoilma-allas kiehtoi meitä kylpijöitä ehkä eniten.

Jouluillalliselle kävelimme hotelli Astorian Mirror-ravintolaan. Mustalaismusiikki hurmasi meidät täysin ja saimmepa kuulla myös Säkkijärven polkan soittajilta. Sepä laittoi kutinaa ryhmämme Lauran ja Kertun varpaisiin ja näin Unkari-Suomi yhteisesityksenä soitettiin ja tanssittin. Kiitos vielä tytöille!

Joulupäivän illan kruunasi Tonavan Palatsin konserttisalissa Danube Champer Orchestran taituroima joulukonsertti. Kuulimme mm. Corellin, Vivaldin, Leharin ja Brahmsin iki-ihania sävellyksiä. Konsertti ei jättänyt ketään kylmäksi.

Viimeisenä matkapäivänä tutustuimme Hernyakin viinitilaan, jossa meillä oli mahdollisuus viini- ja suklaamaistiaisiin sekä lounaalla tietysti gulassikeittoa, viinitilan isännän valmistamaa, josta ei sattumia puuttunut.

Unohtumaton joulumatka aurinkoisessa Budapestissa erittäin taitavan ja Unkarin historiaan perehtyneen oppaamme Gabin luotsaamana oli täydellinen. Kiitos Gabi! Kiitos myös yhtenäiselle, todella lämminhenkiselle ryhmällemme. Teidän kanssanne oli ilo retkeillä ja nauttia jouluisen Budapestin joulutoreilla mm. höyryävän kuumaa ja maittavaa glögiä.

Matkaseurasta sydämellisesti kiittäen…erinomaista vuotta 2018 toivottaen Marja-Terttu