Bulgarian matka 31.5.-7.6.2009


Lähdimme matkaan +30 aurinkoisesta Suomesta. Hetken kävi kyllä mielessä että onko mitään järkeä? Koneessa näkyi tuttuja kasvoja, joten oli tiedossa mukava viikko. Lennolla oli myös Eurotähti-voittaja Tarmo Jämsen. Matkan aikana käytin pienen puheenvuoron ja kerroin vähän tulevan viikon ohjelmasta Järviradion osalta. Luvassa oli laulua… ja  laulua!

Meidän hotellimme oli tutuksi tullut Atlas-hotelli. Kun kaikki huonejärjestelyt oli valmiit, päätimme lähteä tervehtimään Erman väkeä… Ja hyvä oli että niin teimme – nimittäin siellä ei ollut ensimmäistäkään tuttua kasvoa! Omistajat olivat yllättäen vaihtuneet. Kun hiki oli pyyhitty otsalta rohkenimme kysyä tilannetta. Huoli käväisi sydänalla kun katsoimme levyvalikoimaa – ei hyvältä näyttänyt… ensin. Ei muutakuin hihat heilumaan ja tupa kuntoon maanataiksi!

Maanantai

Päivää kirkasti kaunis aurinko ja oloa helpotti hiukan, että Suomessa oli lämpötila tipahtanut +15 asteeseen. Tosin saimme paiskia tosissaan töitä (tai siis isännän mies sai), sillä Erman nettiyhteys halusi olla hankala. Saimme mukaan radiolta nimittäin ”löydä järviradio mollukan” joka kytkettynä tietokoneeseen löytää oikean osoitteen….

Illan kisasta oli tarkoitus lähettää ohjelmaa suomeen. Niin ja Tarmo Jämsenin laulua myös. No ei se ihan sitten yhteys toiminut. Sehän ei tosin meidän vauhtia hidastanut.. 150 ensimmäistä Ermaan tulijaa saisi pienen yllärin. (voi olla että jokunen jäi yli;-))
Ohjelmana vuorossa Järviradion Karaoke star -kisa ja saimme kuulla montaa hyvää laulajaa. Voittajatkin saatiin illan kuluessa selvitettyä.

naiset 1. Teija Vaara 2. Salme Pihlajaniemi
miehet 1. Tauno Rautio 2. Seppo Laitinen

Matkalla mukana oli myös ihana pariskunta, ja he juhlivat hääpäiväänsä ja rouvan synttäreitä –  olikohan vuosia 27 kesää ja syksy päälle (näin naiset täyttävät meidän matkoilla).

Tiistai

Tiistaina oli vapaata laulua. Tarmo Jämsen esiintyi meille (Eurotähti 2009), ja sitä oli sitten nautinto kuunnella. Pitihän se olla suora lähetys, mutta teknisistä syistä ei ollut!

Keskiviikko

Keskiviikkona taas jännitettiin. Toimiiko vaiko eikö toimi? Niin siis se suora lähetys suomeen! Ja ”herre min gyyd” toimi! Tarmo uusi tiistain repertuaarin, me lauloimme ja Suomi kuunteli! Illalla vuorossa kultakurkun- ja kimppakaraoken alkukarsinnat. Viimeisiä toiveita keräiltiin myös torstain levytansseja varten.

Torstai
Torstaina oli vapaata karaokea. Vuorossa oli meille Suomesta suora toivekonserti alkaen 19.30. Mukavalta tuntui kun Järviradio soi! Mutta mita sitten tapahtui? Sähkökatko! Tietenkin! No olihan se tekniikka nikoitellut meille jo koko viikon – siis ei kaksi ilman kolmatta vai miten se meni? Ei se meitä lannistanut (enää). Laulu raikui ja radiolta tuli viestiä että lähetys uusitaan kun olemme Suomessa.

Perjantai
Viimeinen kilpailupäivä. Vuorossa Mustanmeren kuningas ja kuningatar -kilpailu. Nyt sitten lähetettin suoraa laulua Kultahietikolta Suomeen (nimittäin yhteys oli ja pysyi). Kovan kisan jälkeen parhaat palkittiin. Kisan naiset: voittaja Teija Vaara, 2. Salme Pihlajaniemi, miehet: voittaja Tauno Rauttio 2. Jorma Ollinen

Kiireinen kilpailuviikko päättyi tähän, mutta vapaata karaokea jatkettiin.

Illalla saimme ylipuhuttua myös henkilökuntaa laulamaan.

Kotimatkalle lähdimme yön pikkutunneilla sunnuntaita vasten yöllä noin kello 02 ja jotakin. Paljon oli sattunut ja tapahtunut, mutta tuntui siltä että jotain kommellusta olisi ilmassa. Niin, kun tulimme kentälle, meidän autossa ei ollut oppaita (piti olla vastassa kentällä). Niinpä kuljettaja ajoi meidät lähtöterminaalin luo. Sisälle tultuamme ei missään näy oppaita – mutta eipä kyllä näkynyt yhtään Suomeen menevien lähtöselvitystäkään. Siis mitä!

Eikun kysymään ja meidät opastettiin vähän niinkuin ”suureen takahuoneeseen”. Siellä oli muutama lähtöselvitystiski. Odotimme ihmeissämme jonkin aikaa, ja niin virkailijoita saapui 2 kpl. He kysyivät meiltä miten menetellään. No, onneksi isännän mies osasi selvittää. Kun sitten kaikki oli hyvällä alulla saapui opaskin paikalle (hieman vaivaantuneena, sanoisin). Lento meni hyvin ja kun astuimme ulos koneesta +5 astetta, mielessä kävi taas sama ajatus – olisikohan pitänyt jäädä lämpimään (siis Bulgariaan)!

Kiitos kaikille ihanasta matkaseurasta, matkoilla tavataan taas!

Tiina, Tom ja Jenna