Järviradio Ranskan Rivieralla 17.-21.4.2016

Teimme Järviradion matkan Ranskan Rivieralle 17.-21.4.2016. Ryhmässä oli hyvä meininki ja porukkaa Pohjanmaalta, Keski-Suomesta sekä Itä- ja Länsi-Suomesta. Kohteina viiden päivän reissullamme oli Nizza, jossa myös yövyimme sekä Monaco, Eze, Saint Paul de Vence, Grasse, Cannes, Ventimiglia, San Remo ja Menton. Asiantuntijaoppaanamme toimi ranskalaisen ja portugalilaisen filologian opiskelija Aino Siltala.

Teimme retkiä katsellen kauniita maisemia ja rentoutuen mukavassa seurassa. Viimeisenä matkapäivänä ehdimme  nauttia myös rantaelämästä, sillä sää suosi meitä koko lomamme ajan.

Liikaa ei matkaohjelmassa luvattu, sillä rantatie kiemurteli Rivieran halki pikkukaupungista toiseen, läpi upeiden maisemien. Toisella puolella kohosi vuoristo ja ääressä välkehti sininen Välimeri. Vierailimme myös Grassen kaupungissa, joka on 400 vuoden ajan ollut hajuvesiteollisuuden keskus. Ezen vanha kaupunki puolestaan sijaitsee 400 metrin korkeudessa meren yllä. Kirkkaalla säällä, joka vallitsi lomallamme, pystyimme näkemään yhtä aikaa Italian puolelta Monacoon ja Ranskaan.

Teksti ja kuvat: Vivi Triballi


Oppaamme Aino Siltala Hajuvesitehtaan esittelijän kanssa.


Hajuvesituotantoa liukuhihnalla.

”Nenän” työpiste hajuvesitehtaalla.

Suhkulähde Cannesissa.

Ryhmämme Cannesissa. Punainen matto ei vielä ollut aseteltuna.

Ventimiglion kaupunki Italian puolella erosi ilmapiiriltään Ranskan alueista. Jylhät kalliot suojasivat rakennuksia.

Monacossa jonotti valtava määrä turisteja, nähdäkseen vartijoiden vaihto-operaation puolen päivän aikaan.

Jyhkeä rantakallio Monacossa.

 


Tässä tiukassa neulansilmässä formulat joutuvat hidastamaan.


Maisemia matkallamme Italian puolelle.

Ventimigliota halkova joki. Siellä uiskenteli kalaparvia.

Tämä palatsi Ventimigliossa kuului aikanaan vaikutusvaltaiselle perheelle. Rakennuksen pylväskaiteista on suurin osa tehty maalaamalla.

San Remo ja Casino.