Järviradion kuuntelijamatka Välimeren maisemissa Loistoristeilyn turvallisessa hoivassa 3.-10.5.2015

2.5. Maanantai. Bussikuljetus oli järjestetty lauantaina Helsinkiin, jossa porukka sai majoittua hotelliin.

3.5. Sunnuntai, Italia, Savona. Lento Hki-Milano. Sinivalkoiset siivet lennättivät meidät aikataulussa Milanoon ja laukut saatiin melko näppärästi omistajilleen. Luonnon vehreys oli huomattavasti pidemmällä kuin Suomessa ja tuttu sade otti meidät vastaan. Taisi olla sama sade, joka saatteli meitä Helsingistä lähdettäessä. Matka Savonian terminaaliin taitettiin bussilla. Italialaisten temperamenttia oli kiva seurata bussia odotellessa.

Oppaana meillä toimi koko matkan ajan Satu Somero ja hän selvitteli bussimatkalla meille käytännön asioita. 2,5-tuntinen matka kulki noin 40 tunnelin lävitse. Selvittely passintarkastuksesta meni vuoronumeroiden avulla bussittain. Costa Cardia varten otettiin valokuva ja toinen kuva napsittiin lomakuvaksi heti ovensuussa, kun astuttiin laivaan. Tämä Costa Card toimi ovenavaimena, henkilökorttina ja maksuvälineenä, käteistä rahaa laivalla ei käytetty. Lähtöpäivänä meille pidettiin pelastusharjoitukset hätätilannetta varten, joka oli kaikille pakollinen.

Eka ilta meni laivaan tutustuessa ja matkaväsymystä potiessa. Ihana ja ikimuistoisen hetken koin kun laiva irtaantui satamasta ja istuin kuuntelemassa jazzmusiikkia duon esittämänä yhdessä laivan ravintoloista Pina Coladaa lasissa, eikä kiire minnekään, nauttien hetkestä.

4.5. Maanantai, Italia, Rooma (Civitavecchia). Aamupalalla oli tarjolla pöydät notkuen croisantteja, hedelmiä ja sämpylöitä useammassa eri ravintolassa. Istuin italialaisten ja saksalaisten kanssa samassa pöydässä ja vaihdettiin kuulumisia.

Osa lähti oppaan kanssa Roomaan bussilla kansainväliselle retkelle ja osa lähti minun kanssa satamasta Civitavecchiaan kävellen viettämään päivää kuumassa auringossa ja samalla katsastamaan paikallisia nähtävyyksiä. Parasta kaikessa oli hyvä seura. Palattiin laivalle ja syötiin hyvin. Tapasin taasen italialaisen Annen jonka kanssa vietin ekana iltana aikaa. Hänen seurassaan olin parituntia kunnes kipasin yläkannelle ottamaan aurinkoa. Niin ihanan lämmintä. Illallinen meidän seurueelle oli aina katettu klo 19.00 ja ruokaa oli paljon ja se oli hyvää joka kerta. Palvelu oli moitteetonta. Iltaisin oli aina teatteri 22.00. Upeita esityksiä toinen toisensa jälkeen.

5.5. Tiistai, Italia, Sisilia, Palermo. Satamaan saavuttiin yhden aikoihin ja osalla porukkaa lähdettiin kohti kaupunkia. Osa lähti bussilla Sisiliaan tutustumaan. Ilman lämpötila huiteli +30 asteen paremmalla puolella. Liiikenne oli valtavaa ja sekaan sopi hevosia kuljetuskärryineen. Palermon kaupunki oli likainen ja meluisa, johtuen osin siitä, että siellä oli kaikenmaailman tietyöt meneillään. Hauska päivä hyvässä seurassa. Iltapäivällä mut löyti taasen laivan kannelta palvomassa aurinkoa.

Ongelmitta tää reissu ei kuitenkaan osaltani. Hytissä oleva vessa oli tukossa ja aiheutti harmaita, ennenkuin alkoi vetämään kunnolla, ihan pieni brobleema siis. Huonepalvelija Hugo piti tosi hyvää huolta huoneestani.

Illanviettotunnelmaa laivalla.

6.5. Keskiviikko, Malta, Valletta. Aamu alkoi kahdeksalta. Testasin kuntosalin ja kävin siellä useamminkin. Aurinkoa tuli palvottua ja yhden aikoihin lähdettiin Maltaan tutustumaan. Kaupunki mun makuun. Ja lämpötila huiteli + 35 asteen tuntumassa. Laivan yläkannelta tuli aina soitettua kotiapäin, kun päästiin satamaan. Se lievitti vähän kotiikävää.

7.5. Torstai, meripäivä. Lepoa ja aurinkoa, mitä sitä muuta saattoi toivoa. Rentouttava päivä! Jokaselle päivälle oli Today-lehdessä merkattu pukeutumiskoodi. Tänään oli gaalailta. Kävin myös useamman kerran eri päivinä opettelemassa latinotansseja.

8.5. Perjantai, Espanja, Palma de Mallorca. Aamu alkoi taasen punttisalilla ja tanssiopetuksella. Satamaan saavuttua lähdimme kaupungille kiertämään ja ihailemaan kaupungin anteja. Laivalla piti olla 17.30. Kaupunki oli ihana hyvästellä aina laivan yläkannelta.

9.5. Lauantai, Espanja, Barcelona. Kaupunki lunasti lupauksensa, tänne tulen myös uudestaan. Lähdettiin aamusta aikaisin oppaan johdolla keskustaan. Nautin suunnattomasti näitten ihmisten seurasta ja toisaalta koti-ikäväkin väkersi jo melkoisesti. Iltaohjelmat kiihtyivät ja kasvoivat loppuviikkoa kohti. Älyttömän ystävällistä ja tasokasta palvelua.

10.5. Sunnuntai, Italia, Savona. Kotimatkapäivän aamuna hytit piti luovuttaa ennen klo 8. Kymmenen maissa päästiin laivatsta ulos ja bussi kuljetti samaisen 2,5 lentokentälle. Automatka meni hyvin ja lentokentällä sit odoteltin 5 tuntia ennenkun päästiin kirjautumaan lennolle. Helsingissä oltiin puoliltaöin josta bussi kuljetti meidät Pohjanmaalle.

Vaivatonta ja rentouttavaa! Palvelu pelasi ja tasokas laiva tarjosi paljon ohjelmaa. Upea reissu, suosittelen muillekin. Kiitos kaikille hauskasta seurasta! 🙂

Maritza