Järviradion kuuntelijamatkalaisten avustuspaketti Intian katulapsille

Järviradion Intian matkalaisten lahjoitus katulapsille oppaamme Hilkka Eteläpään välityksellä

Hei kaikki Järviradion Intian matkalla helmikuussa 2010 olleet ja erityiskiitos teille kaikille, jotka paikallisopas Tirath Singhin ja minun  kauttani halusitte auttaa hädässä olevia intialaislapsia, jotka elävät Jaipurin  orpokodeissa tai slummialueilla.  Avustuksenne oli merkittävä aloitusosuus avustuksessa lapsille, jonka nyt tämän vuoden maaliskuussa toimitimme perille.

I-India järjestön (www.i-indiaonline.com) keittiötä varten hankimme kaikkiaan 288 kg riisiä,100 kg sokeria,150 kg linssejä, 150 litraa öljyä, 100 kg jauhoja ja 50 kg mausteita (chiliä,kurkumaa,korianteria, garam masalaa ym)! Järjestön kautta päivittäin  n 1000 orpo- tai katulasta saa aterian; leipää,riisiä ja linssimihennosta eli dalia. Lisäksi saivat myös orpokodin tytöt ja pojat yli 100 teepaitaa ja orpokodin tytöt kauniita hiuskoristeita hohtavan mustiin hiuksiinsa.

Matkan aikanahan kehotin kaikkia matkalaisia välttämään kerjäläisten avustamisen suoraan, koska myös paikallisoppaat Intiassa kampanjoivat kerjäläisyyden vähentämiseksi Intiassa. Itse koen myös erittäin tärkeänä vaikeissa elinoloissa olevien lasten auttamisen ja lasten koulutuksen merkityksen paremman tulevaisuuden toivossa. Koulutuksen avulla lapset voivat päästä kurjuuden oravanpyörästä ja muuttaa elämänsä suuntaa. I-India on intialainen kansalaisjärjestö joka auttaa päivitäin n. 3000 lasta. Slummeissa asuvien lasten arkipäivän kohokohtiin kuuluu I-Indian koulubussin saapuminen heidän slummikyläänsä. Sen lisäksi, että lapset oppivat lukemaan ja kirjoittamaan, saavat he ruokaa ja lääkkeitä.

Suomalaisen Sabina Bergholmin v. 2004 perustama I-Aid (www.i-aid.org) on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka auttaa lapsia hädässä. I-Aid toimii yhteistyössä I-Indian kassa ja I-Aidin kummijärjestö tukee tällä hetkellä I-Indian kahden tyttökodin toimintaa.  Lapset, jotka asuvat kodeissa  ovat joko orpoja tai heidän vanhempansa eivät kykene kantamaan heistä vastuuta vaan lapset ovat joutuneet kaduille ja hankkineet toimentulonsa työskentelmällä, kerjäämällä tai harjoittamalla prostituutiota. Suomen suurlähetystö Delhissä on myös tukenut I-Indian toimintaa Jaipurissa ja  lahjoittanut järjestölle 2 koulubussia ja ambulanssin, joka auttaa vuosittain yli 4500 lasta Jaipurissa.

Kiitos I-Indian puolesta avustanne ja oikein hyvää kesän odotusta kaikille kuulijoille. Toivottavasti tapaamme taas jossainpäin maailmaa!

Hilkka Eteläpää

Kuvat:

1. Vasemmalla Tirath Singh (paikallisopas), Hilkka Eteläpää, Mr Subhash (I-Indian kitchen cordinator) Jaipurin Basaarialueella hankkimassa ruokatarvikkeita:

2. ruokatarvikkeitten lastausta 3-pyöräiseen lava-kuorma-autoon:

3. Tyttökoti Gangan tytöt saavat valita joko  uudet teepaidat tai tunikat eli kurtat:

4. Poikakoti Child Innin pojat saavat teepaidat. Kirkkaat värit olivat suosituimpia:

5. Jaipurin elämää ruokakaupan ulkopuolella: