Järviradion matkalla Bulgariaan Guinessin ennätystenkirjaan 11278m korkeudessa?

18.5.2007 matkalla Bulgariaan Sunny Beachille eivät tavoitteet olleet ihan mitä tahansa. Päämääränä oli laulaa Jukka Kuoppamäen kappaleella Sininen ja valkoinen maailmanennätys jolla mentäisiin Guinessin ennätysten kirjaan. Klo 6.30 lähti lento Jyväskylästä kohti Bulgariaa. Koneessa tunnelma tiivistyi kun Susanna Gärdström ilmoitti H-hetken lähestyvän. Kapteeni Seppo Rissasen kuulutus: ”Lähestymme 10000 metriä, historiallisella kimppakaraokelennolla on ainutkertainen tilanne, karaokelaulantaa 10 000 metrissä. Tavoittelemme maailmanennätystä jolla pääsisimme Guinessin ennätysten kirjaan. Kaikki saavat suorituksestaan kunniakirjan… arvoisat matkustajat, ennen Sinistä ja Valkoista vielä puheenvuoro Susanna Gärdströmille…”
Susanna ilmoitti, että valitut esilaulajat saavat nousta  käytävälle ja kun musiikki alkaa kuulua kaiuttimista saa laulaa. Koneen ohjaamossa kuvaajamme Tom Byskata kuvaa mittaristosta nousun tavoitetta 10 000..11 000 metriä ja kun koneessa laulu alkaa raikua filmaa hän koneen päästä päähän tätä ainut laatuista tapahtumaa. Tapahtuman ajankohdaksi tuli 8.30 ja olimme Valkovenäjän yllä. Matkustajat ja koneen miehistö (myös kapteeni) ovat hyvän matkaa menossa ennätysten kirjaan. Vielä lähetetään kuvamateriaali ennätyksiä tutkivalle raadille, joka tutkii, että kaikki kriteerit ennätykselle täyttyvät. Lauloimme korkealla ja kovaa ja olemme jo nyt tehneet ennätyksen… HURRAA!!

Etualalla kuvaajamme Tom Byskata

Etualalla kuvaajamme Tom Byskata

Bulgariassa Mustanmeren rannalla kruunattiin Kuningatar ja Kuningas

Järviradion matkalla kruunattiin Sunny Beachin karaoken kuninkaalliset. Sunnuntaina 20.5.2007 käytiin kovatasoinen kisa, johon osallistui toistakymmentä karaokelaulajaa. Susanna Gärdströmin vetämässä kilpailussa kruunattiin Sunny Beachin karaoken kuningattareksi evijärveläinen Tiina Kultalahti-Byskata ja kuninkaaksi töysäläinen Rauno Vannesluoma.

Samana iltana järjestettiin myös Kultakurkku-kisan alkukarsinnat ja jatkoon itsensä lauloivat mm. kuninkaalliset. Kultakurkku-kisaa käydään Summassaaressa 28.9-29.9. Tuomaristossa istuivat mm. Ykköset-lehden toimitusjohtaja Aaro Mannismäki ja Viihdesallap Oy:n Rauno Hänninen.

Kilpailujen juontaja ja emäntä Susanna Gärdström totesi että tuomariston tehtävä kilpailujen kovan tason takia oli vaikea muttei mahdoton. Tuomaristo kiinnitti huomiota valinnoissaan laulun puhtauteen ja kokonaisvaltaiseen esintymiseen.

Järviradion matka oli jo alkumetreistään karaokelaulajan unelma, sillä laulaa sai lauantaina, sunnuntaina, maanantaina, tiistaina ja torstaina iki-ihanan Susanna Gärdströmin vetämää karaokea. Jos ei halunnut kilpailla niin sai laulaa muuten vaan.

Tiistaina laulettiin kisaillen kimppakaraoken osakilpailussa. Sieltä itsensä jatkoon lauloivat ykkösinä Tiina Kultalahti-Byskata ja Rauno Vannesluoma. Lisäksi Suomeen kutsun saavat bulgarialaiset Maia ja Ted jotka hurmasivat kaikki laulamalla suomeksi André-kappaleen. He kajauttivat sen ilmoille niin hyvin ja puhtaalla suomenkielellä ettei heitä olisi uskonut ”paikkakuntalaisiksi” bulgarialaisiksi. Heitä ja muita jatkoon päässeitä kuullaan heinäkuussa Seinäjoella tangomarkkinoilla perjantaina semifinaalissa 6.7 ja finaalissa 7.7, bilepuistossa.

Tiina Kultalahti-Byskata ja Rauno Vannesluoma
Tiina Kultalahti-Byskata ja Rauno Vannesluoma

 

Bulgarialaiset Maia ja Ted
Bulgarialaiset Maia ja Ted