Järviradion matkalta elämyksiä ja aurinkoa (Fuengirola, lokakuu 2004)

Jo pitkään on Järviradio tarjonnut kuuntelijoilleen mukavia lomamatkoja suosittuihin lomakohteisiin. Eräs sellainen on Espanjan Fuengirola, jonne ryhmä kuuntelijamatkalaisia suunnisti lokakuun puolivälissä 2004, syyslomien ollessa kiivaimmillaan. Ryhmä majoittui neljän tähden Pyr-hotelliin, joka on mukava huoneistohotelli rannan tuntumassa. Perillä oli monenlaista ohjelmaa ja Espanjassa asustava kyyjärveläissyntyinen Juhani Järvelä organisoi porukalle muun muassa maaseutukierroksen ja suomalaisen tanssi-illan.

Kaiken kaikkiaan porukassa matkustaminen on ryhmän mukaan helppoa ja turvallista, mutta antaa silti oman liikkumisvapauden. Mukana ollut Ahon perhe Vimpelistä antoi matkasta kiitosta.
– Meillä oli tytär Miia mukana, joten hänen ehdoillaan oltiin ja kierreltiin yhdessä paljon, Seija Aho toteaa. Miian itsensä mielestä lomapaikalla parhaillaan vietetty Feria – juhla antoi markkina-alueineen paljon elämyksiä. Lisäksi kaupungissa on upea eläintarha, jossa monet ryhmäläisistä poikkesivat lomansa aikana ja niin Ahotkin. Vain pieniä puutteita Ahot löysivät.
– Meiltä loppui vessapaperi, jolloin menin tyhjän rullan kanssa respaan ja tulihan sitä paperia, Raimo naureskelee ja lisää, että vanha kunnon elekieli pelaa aina.

Anssi ja Raija Venetjoki Halsualta olivat lähteneet piristämään syksyään sateisen kesän jälkeen.
– Olen käynyt Fuengirolassa parikymmentä vuotta aiemmin ja täytyy sanoa, että muutos on suuri, niin on kaupunki kasvanut ja laajentunut, Anssi ihmettelee ja toteaa, että miellyttävältä loma maistui ja hotelli oli hyvä. Raija Venetjoki haluaa antaa Juhani Järvelälle erityiskiitosta huoneistoesittelypäivästä.
– Tilaisuus oli todella miellyttävä ja hyvin järjestetty. Me olemme Anssin kanssa kumpikin nyt eläkkeellä ja tämä matka tuntui lähes häämatkalta, Raija kiittelee.

Kuortanelainen Korpelan perhe starttasi lomalle erityisesti siksi, että ajankohta sopi kuin nakutettu, sillä lapsilla oli syysloma. Anni kiittää erityisesti Järviradiota matkasta.
– On turhaa päivitellä sitä, miten paljon radio organisoi matkoja. Tämä on todella helppo ja huoleton tapa ilmoittautua matkalle ja kiinnostustahan näille on, sillä matkat näyttävät tekevän kauppansa, sanoo Anni topakasti ja suosittelee kaikille lämpimästi kuuntelijamatkoja. Rauno Korpela tunnustaa matkan olevan ikään kuin myöhästynyt 20 – vuotishääpäivämatka. Perheen lapset; 16 – vuotias Tanja ja 12 – vuotias Samu kertoivat viihtyneensä matkalla hyvin.
– Kerrankin sai olla kaupoissa niin paljon kuin huvittaa, Tanja toteaa ja Samu myöntää, että paras ostos oli komea nahkatakki, mikä oli ilmeistä, sillä tulomatkalla takki jo keikkui pojan harteilla.

Pankissa työskentelevä, Oravaisissa asustava Kirsti Härkönen haki lomaltaan vain aurinkoa, lämpöä ja poisti sateisen kesän tuomaa stressiä. Härmäläiset Kirsti ja Aaro Härmänmaa kokivat suurimman nautinnon päivän kestäneellä Gibraltarin-matkalla ja maaseutukierroksella.
– Niin paljon tuli myös kauppoja kierrettyä, ettei tarvitse hetkeen kierrellä, toteaa Härmänmaan pariskunta.
Sirpa ja Tapani Herrala Vimpelistä kertoivat nauttineensa eniten ilmoista ja hyvästä seurasta.
Alavutelaiset Matti ja Kaarina Korkea-aho kehuivat hotellia ja matkaa yleensä.
– Meillä oli siellä tuttu pariskunta, jonka kanssa kiersimme vuorilla ja muuallakin. Paikallinen liikennekulttuuri hieman hirvitti, myöntää Matti Korkea-aho.

Jalasjärveläiset Salme ja Yrjö Mettälä olivat ensimmäistä kertaa yhteisellä ulkomaanmatkalla.
– Mukava oli matka, emäntä teki paljon ostoksia, myöntää Yrjö, joka jossain vaiheessa jo kiusoittelikin vaimoaan, ettei enempää kasseja kantaisi. Salme Mettälä on aiemmin ollut Torremolinoksessa lomalla, mutta tunnustaa porukkamatkan maistuneen nyt mukavalle.
– Meillä kun on siellä kotona niin monenlaista puuhaa, niin tällainen matka antoi etäisyyttä arjen askareisiin, tunnustaa Salme. Mettälät nauttivat myös rannasta, laivoista, kävelystä ja uskovat loman onnistuneen siksikin niin hyvin, että porukka oli hyvä.

Jyväskyläläiset Veijo ja Ulla Huttunen ja Pirkko Jokinen saivat myös lomalta aurinkoa ja lepoa ja suosittelevat vastaavia reissuja kaikille.

Minä itse sain olla Järviradion matkanjohtajana ja mielestäni ryhmä oli todella mukava, sillä siinä oli monenikäisiä mukana. Kaikki meni kommelluksitta ja voin suositella lämpimästi vastaavanlaisia matkoja kuuntelijoille. Ottakaa ihmeessä yhteyttä radioon ja vaikka vain kyselette, millaisia matkoja on tiedossa. Sitten voitte valita mieluisimman ja odottaa matkan alkamista. Matkavakuutukset kuitenkin kannattaa aina hoitaa hyvissä ajoin, sillä aina kaikki ei välttämättä suju kuin nakutettu. Joskus esimerkiksi matkatavaroille voi käydä huonosti ja silloin on tärkeää, että vakuutukset ovat kunnossa.

Teksti ja kuvat: Tuovi Mikola