Kuuntelijamatka Pariisiin toukokuussa 2014

Toukokuun 2014 kuuntelijamatkalla Pariisissa matkanjohtajina toimivat Joonas ja Teijo. Tälle arkistosivulle on koottu kaikki matkablogin kirjoitukset aikajärjestyksessä.

Pariisin kuuntelijamatkan tunnelmia blogissa

11.5.2014 Tervetuloa uuden matkablogin pariin! Näillä sivuilla voit seurata Järviradion Pariisiin suuntautuvan kuuntelijamatkan tunnelmia koko reissun ajan.

Matkaan lähtee yhtä aikaa kaksi ryhmää ja molemmilla ryhmillä on matkanjohtajana tuttuja toimittajia Järviradion taajuuksilta: Ranskassa seikkailevat Joonas ja Teijo.

Lento Pariisiin lähtee maanantaina 12.5. ja tuolloin starttaa myös tämä blogi – muista käydä kurkkaamassa kuulumisiamme säännöllisesti! 🙂

Bonjour, me mennään Pariisiin!

12.5.2014

Järviradion kuuntelijamatkan blogi alkaa nyt! Tässä bussilla lentokenttää lähestyvän iloisen porukan ensimmäinen videotervehdys!

 

Ranskan peruskurssi: kinkkuvoileipä

12.5.2014

Matkan edistyessä jatkamme ranskan kielen harjoituksia – Teijo kertailee mikrofoniin muutamia lausahduksia kohdemaan kielellä. Bonuksena Joonas toi esille saamansa olennaisen vinkin, eli jonkinlaisen kinkkuvoileivän tapaisen evään, joka taipuu ranskaksi muotoon jambon-beurre ja peripohojalaisittain lausutaan ”sömpömpöö”…

 

Iltapala Hotel Ibis Paris Bastille Operassa

13.5.2014

Lentokoneen laskeuduttua Pariisin maaperälle maanantai-iltana, Joonaksen ryhmä matkusti linja-autolla Hotel Ibis Paris Bastille Operaan. Hotellin ravintolassa odotti maittava usean ruokalajin iltapala, ja toki viiniäkin oli pöydässä ranskalaiseen tapaan. Hyvän ruuan, viinin ja erityisesti seuran jälkeen myös uni maistui mukavasti.

 

Perillä ollaan ja ruoka maistuu!

13.5.2014

Kun kaikki matkaan lähtevät olivat kokoontuneet Helsinki-Vantaan lentoasemalle, oli ensimmäisenä vuorossa ns. check-in, eli automaatista tulosteltiin viralliset matkaliput ja matkalaukkujen tarrat. Tämä operaatio sujui helposti Pamplemoussen henkilökunnan opastamana.

Lentomatka sujui leppoisasti noin kolmessa tunnissa. Pariisin laitamilla Orlyn lentokentällä tutun tornin hahmo tervehti meitä seinilläkin – ”Tervetuloa Pariisiin”!

Vielä maanantai-iltanakin Pariisin pääkaduilla riittää liikennettä. Linja-auto kuljettaa seurueen hotellille ja matkan aikana kuulemme oppaalta suomeksi jo ensimmäisiä mielenkiintoisia tiedonmuruja ranskalaisesta elämäntavasta ja toki myös tästä kuuntelijamatkasta.

Teijon ryhmän ensimmäisen illan Pariisissa kruunasi illallinen, joka yksissä tuumin todettiin erittäin maistuvaksi. Le Bistrot d’en Face -ravintolan henkilökunta oli erittäin ystävällistä ja tokihan heitä myös ranskan kielellä kiiteltiin – ”Merci” on sana, jota ei liikaa voi käyttää. Kuvassa jälkiruokaan piirretty B-kirjain, joka toimii ravintolan ”tunnusmerkkinä” – hauska pieni yksityiskohta tämäkin!

 

Maanantain tunnelmia Eiffel-tornin loisteessa

13.5.2014

Videolla kuuntelijamatkalaisten tunnelmia ensimmäisen matkapäivän jälkeen.

 

Ranskalainen kohteliaisuus tekee vaikutuksen

14.5.2014 02:25

Kuuntelijamatkan toinen päivä on alkamassa – kuuntele videolta Joonaksen ryhmän tunnelmia tiistaiaamulta.

 

”Eiffel-torni on mahtavampi kuin kuvissa”

14.5.2014

Joka ikinen varmasti tietää, miltä Eiffel-torni näyttää. Mutta millaisia ajatuksia tämä tämä suuri maamerkki herättää paikan päällä? Videolla Joonaksen ryhmän tunnelmia tiistai-iltapäivältä.

 

Tornissa syömässä

14.5.2014

Eiffel-tornista on tässä blogissakin jo puhuttu useaan otteeseen, mutta nyt koko Järviradion kuuntelijamatkaporukka kävi siellä syömässä. Katso tunnelmia videolta!

 

Idyllisiä katumaisemia Montmartren alueella

14.5.2014


(suurenna kuva klikkaamalla)

 

Romanttinen hetki keskellä Pariisia

15.5.2014

 

Tunnelmia Louvren vierailulta

15.5.2014

Louvressa käytiin moikkaamassa Mona-Lisaa, mutta olipa siellä hurja määrä muitakin taideteoksia. Katso videolta Louvre-tunnelmia.

 

Kuuntelijamatkalaiset ovat palanneet Suomeen – blogi jatkaa vielä!

17.5.2014

Järviradion kuuntelijamatka Pariisiin on edennyt siihen pisteeseen, että koko poppoo on saapunut takaisin Suomen maaperälle mukanaan hurja määrä valokuvia ja hauskoja muistoja.

Tämä matkablogi jatkaa vielä tunnelmien välittämistä, sillä lähipäivinä päivitämme tänne lisää ennenjulkaisemattomia kuvia ja videoita Pariisista – muista siis vierailla näillä sivuilla uudelleenkin!

 

Versaillesin loistokas linna

18.5.2014

Jo linnan pihassa teema käy selväksi – tämä on yksiselitteisesti Versaillesin kylän komein rakennus ja kullattujen koristeiden määrä on hämmästyttävää. Itse asiassa linnan mittasuhteet määrittävät koko kaupungin rakennuskantaa, sillä linnaa korkeampaa rakennusta ei sinne ole saanut rakentaa. Kuvassa pieni pala linnan pihaa suojaavaa porttia.

Vierailu linnassa jatkui teemalla ”Kristallikruunuja ja paljon, paljon väkeä”. Versailles todellakin kiinnostaa turisteja ja ihmisvirta linnan käytävillä on jatkuvaa.

Tällaisissa oloissa kuninkaalliset aikoinaan rentoutuivat – kuvassa kuningattaren makuuhuone.

Linnan puutarha on rakennettu yhtä kunnianhimoisesti kuin pihan päärakennuskin. Täsmälliset istutusten muodostelmat selkenevät vasta vähän kauempaa katsoessa.

Perjantain ohjelman kruunasi ruokailu La Flottille -ravintolassa.

Tässä vielä videomuotoisia näkymiä Versaillesin ympäristöstä:

 

Panoramakuvia Pariisista

21.5.2014

Nykyisillä kameroilla saa napattua kätevästi hämmästyttävän laajoja panoramakuvia, joten täytyihän Pariisin matkallakin tätä toimintoa testata. Tässä siis megalaajoja kuvia komeimmilta näköalapaikoilta.

HUOM! Klikkaa hiirellä kuvat suuremmaksi!

Näkymiä Montmartrelta kaupunkiin päin:

Eiffel-tornissa sijaitsevan ravintolan pöydästä näkee kauas:

Versaillesin linnan pihan ruuhkaa:

Pieni pala Versaillesin linnan puutarhaa:

 

Helsingin lentoa odotellessa…

21.5.2014

Videolla kuuntelijamatkalaisten tunnelmia Orlyn lentokentältä Pariisin liepeiltä.

 

Kiitokset mukana olleille ja blogin lukijoille!

21.5.2014

Näiden ryhmäkuvien myötä matkanjohtajat Joonas ja Teijo kiittävät kaikkia kuuntelijamatkalla mukana olleita iloisia reissaajia! Ryhmässä on leppoisaa matkustaa ja Pariisi tarjosikin hurjasti nähtävää meille kaikille.

Matka on jo ohi, joten tämä on tältä erää matkablogin viimeinen viesti. Kiitokset myös kaikille teille, jotka seurasitte matkan vaiheita blogin välityksellä ja kuuntelitte raportteja radiosta!

Ranskan säätilat suosivat tällä kertaa meitä oikein kunnolla ja auringonpaistetta riitti joka päivälle. Ja mikä hauskinta – nämä kauniit kelit seurasivat kuuntelijamatkalaisia Pariisista Suomeen ja nythän tässä onkin paistateltu kunnon hellekeleissä! Hauskaa kesää kaikille! 🙂