Kuuntelijamatka Turkkiin Incekumiin 12.10. -19.10.2007


5 tähden unelmaloma Planet Pegasoksessa Turkissa. Jälleen kerran iloinen n. 100 hengen joukko Järviradion kuulijamatkalaisia kokoontui Helsinki-Vantaankentälle kohteenaan Antalyan kenttä Turkissa. Vain muutaman tunnin lentomatkan jälkeen saavuimme aurinkoiselle Antalyan kentälle. Lastauduimme busseihin vajaan kahden tunnin ajomatkaa varten. Kentällä Antalyassa meitä odotti yllätysvieras, Lea Pahlman, Malmösta, Nazarin pohjoismaiden toimipisteestä. Lean ansiosta saimme pienet sekä suuret järjestelyt sujumaan matkan aikana kuin tanssi.

Perille saavuttuamme majoituimme upeaan hotelliin, Planet Pegasoksen hotellikompleksiin.
Oma huoneistomme käsitti olohuoneen ja ison makuuhuoneen sekä ylellisen kylpyhuoneen, lisäksi huoneistoon kuului parveke.

Vaikka alkuloma alkoi sateisissa merkeissä, ei se tahtia haitannut. Tekemistä riitti shoppaillessa hotellien kaupoissa, joita oli varsin laaja valikoima: vaate-, laukku-, kulta- ja lahjatavarakauppoja. Monet matkalaiset nauttivat Hamamista, turkkilaisesta kylvystä, jota allekirjoittanut suosittelee varsin lämpimästi. Mainittakoon, että hotellista löytyivät myös lääkäri- ja hammaslääkäripalvelut sekä kampaamo ja kauneushoitola.

Ensimmäinen ja toinenkin päivä kului ihmetellessä All Inclusive-matkan tarjontaa. Matkan hintaan kuului siis käytännössä kaikki juomat ja ruoat, ja niitä riitti. Ruokaa oli tarjolla jatkuvasti ja paljon. Itsestäni tuli turkkilaisen keittiön suuri fanittaja, pysyvästi.
Turkkilaisesta keittiöstä voisi kertoa monin tavoin: Alkupalat l. mezet ovat maailmankuuluja. Jogurttipohjaisia marinoituja hedelmiä ja vihanneksia. Oliivit ja juustot olivat omaa luokkaansa puhumattakaan täytetyistä paprikoista tai viininlehtikääryleistä.

Pääruokana usein lampaanlihaa riisipedillä tuoreiden salaattiannosten kera tai kebabia.
Jälkiruoaksi hunajasta ja sokerista leivotut baklavat esimerkiksi pistaasipähkinätäytteellä. Tämän kaiken saattaa huuhtoa paikallisilla viineillä tai oluilla tai haudutetulla teellä tai omenateellä sekä pienenpienellä Rakiryypyllä alas. Raki = leijonanmaito. Rakista sanotaankin; juo yksi ja olet Karhu. Toinen lasi ja olet Leijona, mutta kolmannen jälkeen sinusta tulee Aasi.

Toisena päivänä lauantaina oli vuorossa ensimmäinen yhteinen tanssi-iltamme, jonka osanotto ryhmämme kesken oli kiitettävä. Pohjalainen muusikko, laulaja Erkki Kivelä otti ”vetovastuun” kantaakseen kanssani näiden ihanien musiikki-iltojen vietosta.

Toinen yhteinen iltamme oli teemaltaan ”Tangoja Turkissa” ja tanssitimme Erkin kanssa jälleen porukkaamme iloisissa merkeissä muiden vain ihmetellessä suomalaista tangohuumaa ja tanssijoiden taitoja.

Sunnuntaista eteenpäin saimme nauttia myös auringonpaisteesta aina loman loppuun asti. Rantalentopallon suomalaiset taiturit näyttivät pelaamisen merkit kansainvälisille haastajille.

Aurinkoista kevättä toivottaa ryhmämatkailun innokas kannattaja, uusista ystävistään kiitollinen matkanjohtajanne Susanna!