Kuuntelijamatkalla Pariisissa 24.-28.4.2017

Järviradion kuuntelijamatkaryhmä tutustui Pariisin kevääseen juuri niillä hetkillä, kun luonto oli heräämässä täyteen väriloistoonsa talvikauden jäljiltä. Matkaan lähdettiin maanantaina 24.4.2017 ja ajankohta osoittautuikin varsin miellyttäväksi – vaikka lämpöasteet jäivät vain hiukan kymmenen asteen yläpuolelle, niin säästyimme suurimmalta osin sateilta ja pääsimme kiertelemään kaunista kaupunkia mukavan leppoisalla kelillä.

Tässä matkakertomuksessa hyödynnetään uutta 360-asteista kuvausteknologiaa, eli lukijat pääsevät tutustumaan virtuaalisesti moniin retkikohteisiimme! Ne kuvat, joissa näkyy alakulmassa ”kompassi-ikoni” mahdollistavat maisemien tarkastelun kaikissa ilmansuunnissa – älä siis tyydy pelkästään katsomaan kuvan oletusasetelmaa, vaan pyörittele kuvaa hiirellä (tai kosketusnäytöllä) haluamiisi suuntiin. Kuvien yhteydessä on myös näppäin, jolla kuvan voi suurentaa koko näytölle. Kaikki tämän matkakertomuksen kuvat on otettu viimeistä ryhmäkuvaa lukuunottamatta Ricoh Theta S -360-kameralla, josta löytyy tarkempi testiraportti Tekniikkaparkin sivuilta. Matkakertomuksen kuvia on pakattu ja muokattu, jotta katselukokemus olisi paras mahdollinen, mutta tekniikasta kiinnostuneet voivat katsoa täysin käsittelemättömän esimerkkikuvan täältä.

1300-luvulla valmistunut Notre Damen katedraali on yksi tunnetuimmista Pariisin rakennuksista. Oppaamme Leila kertoi ensin tämän kirkon historiasta, jonka jälkeen pääsimme ihailemaan katedraalia myös sisäpuolelta.

 

Eihän Pariisissa voi vierailla ilman Eiffel-torniin tutustumista! Kävimme syömässä 58-ravintolassa, joka nimensä mukaisesti sijaitsee Eiffel-tornissa 58 metrin korkeudella ja tämän myötä tarjoaa mielenkiintoisia näköaloja ruokailun oheen. Ohessa näkymiä tornin juurelta:

 

Eiffel-tornin läheisyydessä sijaitsee satama-alue, josta Seine-joella risteilevät jokilaivat lähtevät matkaan. Hyppäsimme laivaan ja pääsimme katselemaan suurkaupunkia aivan uudesta näkökulmasta. Tässä 360-kuvassa tunnelmaa risteilyltä:

 

Sacré-Cœurin basilika sijaitsee aivan huikealla paikalla Montmartrella, joka on kaupungin korkein kukkula. Portailta avautuu laaja näkymä yli Pariisin – ei voi muuta kuin hämmästellä, miten suuri kaupunki tämä oikeastaan onkaan!

 

Montmartrella sijaitsee myös taiteilijoiden aukio Place du Tetre. Jos malttaa istahtaa hetkeksi paikoilleen, niin täällä voi vaikkapa piirrättää itsestään muotokuvan.

 

Viinitila keskellä Montmartrea on varmasti useimmille uusi tuttavuus. Normaalisti viinitilan portit ovat suljettuina ohikulkijoilta, mutta meidän ryhmällemme oli järjestetty tutustumiskierros tilalle viininmaisteluineen. Oheisesta 360-kuvasta pääset katsomaan, miltä tämä kortteli näyttää:

 

Viimeisen matkapäivän ohjelmaan kuului tutustuminen Versaillesiin. Kiersimme ensin opastetusti linnan loistokkaissa huoneissa, jonka jälkeen siirryimme keväisen ja vehreän puutarhan puolelle. Versaillesin vierailun kruunasi tietysti ruokailu puistossa sijaitsevassa La Flottille -ravintolassa, jonka jälkeen olikin aika hypätä jälleen linja-autoomme ja aloittaa matka kohti Orlyn lentokenttää. 360-kuvassa näkymiä linnan pihalta:

 

Tässä kuvassa on koko kuuntelijamatkaryhmämme Versaillesin puutarhassa:

Matka tarjosi meille Pariisin parhaat palat ja meillä oli koossa erittäin mukava ryhmä, jonka mukana oli leppoisaa reissata. Kiitokset siis kuuntelijamatkaryhmällemme sekä tietysti myös  ryhmäämme luotsanneelle oppaalle Leilalle sekä Pamplemoussen porukalle!

-Teijo