Muistoja matkalta Bulgariassa 1.6-15.6.2008

Viikko 1 Kultahietikolla
Kesäkuun 1. päivä noustiin ilmaan sateisesta Suomesta ja suunnattiin nokka kohti Bulgarian Kultahietikkoa. Järviradion matkalla 1.6-8.6 oli koko koneellinen väkeä. Lähtöportilla jaoimme Tommin kanssa kaikille vähän terveisiä radiolta. Kaikki saivat jotakin, lapset purkkaa tai pastilleja, aikuiset CD-levyn. Kun Pyry (Dominan opas) oli tulkannut koneessa alkumuodollisuudet, kävin kertomassa koko koneelliselle minkälaista toimintaa illoille oli tarkoitus Järviradion matkanjohtajana järjestää. Viikko tulisi olemaan aika kiireinen – ainakin niille jotka halusivat laulaa. Kotoa lähtiessä oli tietona se että Ermassa laulettaisiin ja Atlas-hotellissa pidettäisiin kautta aikojen ensimmäiset levytanssit (jos tekniikka saataisiin toimimaan).

Laskeuduimme Varnan kentälle ja siiryimme linja-autoihin ja reilun puolen tunnin matkan jälkeen ensimmäiset olivat hotellilla. Atlas-hotellin asukkaat jäivät sitten toisena pois. Saimme kauniin huoneen ja ihanan merinäköalan…ei siis mitään mistä valittaa! Tervetulotilaisuus alkoi noin kello 17. Siellä nappasin Pasin (Dominan opas) syrjään ja hän kertoi ettemme voisikaan mennä Ermaan! Alma toursin ”väliporrasjohtaja” vei minut sitten katsomaan toista paikkaa jonne heidän mielestään olisimme voineet mennä. No, joo kyllä… jos olisimme olleet ”paitsi Suomalaisia”. Ei siis meidän paikka. Alkuperäisen suunnitelman selvittelyyn.

Erma karaoke-baarin mainosauto. Kuvassa matkanjohtaja Tiina ja tytär Jenna.
Erma karaoke-baarin mainosauto. Kuvassa matkanjohtaja Tiina ja tytär Jenna.

Ermaan siis mentiin ja maanantaina laulettiin karaokea, keskiviikkona oli historian ensimmäiset levytanssit suoraan Kultahietikolle (ja kyllä me tanssittiinkin). Tekniikkaa ei saatu toimimaan hotellilla, mutta onneksi yhteys Suomeen saatiin Ermassa. Oli aivan ihmeellinen tunnelma kun laskeuduttiin portaita alas Erman karaokebaariin ja jo kaukaa kuului …”Järviradio on kesä radio..”. Ilta meni hyvien toiveiden ja tanssin parissa. Kun Joonas radiolta lopetteli meidän toiveita ja terveisiä, jatkettiin iltamyöhään karaokella.

Järviradiolaiset tanssimassa historian ensimmäisiä levytansseja Erman karaoke-baarissa.
Järviradiolaiset tanssimassa historian ensimmäisiä levytansseja Erman karaoke-baarissa.

Konstanti jenkan pyörteissä
Konstanti jenkan pyörteissä

Tiistaina otettiin kello 11 aikaan suora yhteys puhelimitse radiolle ja annettiin vähän haastettelua ja välitietoja säästä:  AURINKOA! AURINKOA! AURINKOA!!

Perjantaina kisailtiin sitten Järviradion karaoke-star tittelistä ja kisan päätteksi vapaata karaokea. Järviradion karaoke-star tittelin voitti itselleen Harri.

Harri, karaoke-star -kisan voittaja
Harri, Karaoke-star -kisan voittaja. Kainalossa vaimo Johanna. Harrilla ja Johanalla syytä juhlaan, kun yhteisiä vuosia kertyi 25v. Onnea!

Matkalaiset yhteiskuvassa
Matkalaiset yhteiskuvasssa

Kotimatkalle ensimmäisen viikon matkalaiset lähtivät 8.6. aamuyöstä.


Viikko 2

8.6-15.6 Kultahietikolla Järviradion ja Ykköset-lehden matkalla.

Viikko vaihtoi meille porukan. Atlas-hotellille saapui uusi ryhmä matkalaisia. Ensimmäinen tuttu kasvo kuului Ykköset lehden Aaro Mannismäelle. Toinen viikko  oli Järviradion ja Ykköset-lehden yhteinen ja siispä mukana oli niin radion kuuntelijoita kuin Ykköset-lehden lukijoitakin.

Kello 17 kaikkien hotellien asukkaat saapuivat tervetulotilaisuuteen ja siellä he saivat matkanjärjestäjän ja Järviradion ohjelmista tietoa. Tilaisuuden jälkeen jutustelimme muutamien matkalasten kanssa Suomen kuulumisista.

Tiistaina Ermassa kisailtiin Viihdesallapin Kultakurkku-kisan alkukarsintoja, Mustanmeren kuningas ja kuningatar -kisa. Matkalla oli paljon hyviä laulajia ja tuomaristo sai tehdä töitä ihan tosissaan. Kyllä sieltä voittajatkin löytyi ja siispä Mustanmeren kuninkaalliksiksi kruunattiin:

Mustanmeren  kuningatar – naiset
1. Lehto Katja, 2. Helena Lassila 3. Kangastie Jenni-Marjukka 4. Jenna Kultalahti

Mustanmeren kunigas miehet
1. Ojanperä Antti 2. Lukkonen Jouko 3. Pulkkinen Eerikki 4. Repo Jaakko ja Laine Reima

Tuomarit
Tuomarit

Erman väki
Erman väki: vasemmalta Gogo, George, Tanya ja Konstanti.

Keskiviikkona tansittiin Kultahietikolla jo toistamiseen Järviradion levytansseja. Kyllä se vaan oli mahtavaa kun suora lähetys kajahti ilmoille meidän toiveita ja terveisiä soittaen. Torstaina Ranalla ollessa meidät yllätti ukkosmyräkkä, mutta ilalla olikin jo kaunista ja suuntana oli Erman karaokebaari.

Rankkasade
Rankkasade

Illan kisa oli Viihde Sallapin kimppakaraoken alkukarsinnat.

Jatkossa olevat kimpat
Jatkossa olevat kimpat

Perjantaina vielä laulettiin ihan muuten vaan hyvässä kotimaisessa porukassa.

Tom ja Gogo laulavat Andren
Tom ja Gogo laulavat Andrèn

Tiina ja Jouko
Tiina ja Jouko

Kun launtaina lähdettiin kotimatkalle, oli jo yön aikaiset tunnit. Hotelli Atlas jäi taakse noin kello 2.00 ja lento alkoi noin kello 5.00. Kotimaan sateiselle kentälle Jyväskylään saavuttiin aamulla seitsemän aikaan.

Kiitos hyvästä matkaseurasta teille kaikille ja matkoilla tavataan taas!!

t. Matkanjohtajanne Tiina, isännän mies Tom ja tytär Jenna

Tom, Tiina ja Jenna Ermassa
Tom, Tiina ja Jenna Ermassa