Thaimaa Bangkok-Pattaya 22.1.2007-6.2.2007

22.1 illalla Järviradion ryhmä starttasi kohti Bangkokia, via Abu Dhabi. Hetken arvelutti välilaskun aiheuttama matkan piteminen, mutta sekin osoittautui mukavaksi lepohetkeksi kropalle, joka pitkän lennon uuvuttamana tarvitsi taukoa. Kentällä olikin jo paljon eksoottista nähtävää ja ennen kaikkea ostettavaa – esimerkiksi uudet trendisandaalit Crocksit, joita periltä hankittiikin sitten urakalla. Kirstille punaiset, Sepolle ruskeat, Kaille oranssit, Susannalle keltaiset…

 

Lentokentällä

Lentokentällä…

Bangkokin kentällä saimme esimakua Thaimaan lämmöstä ja väkimäärästä. Upea opas Petri löysi kuitenkin meidät kaikki ja kuljetti meidät ensimmäiseen hotelliimme. Kolme ensimmäistä päivää olivat täynnä asiaa. Temppelikierroksilla koimme omasta uskonnastamme poikkeavaa Buddha-palvontaa. Bangkokissa houkutuksia riitti: silmänruokaa, hengenravintoa ja ostettavaa. Toinen toistaan suuremmat tavaratalot ja kauppakeskukset houkuttelivat turisteja. Miljoonakaupungin liikennekin tuli tutuksi tuk-tukin kyydissä.

Buddha kultaisimmillaan

Buddha kultaisimmillaan

Pe 26.1. lähdimme Pattayaa kohti. Bussimatkat sujuivat rattoisasti opas Petrin tarinoita kuunnellessa. Myös tietokilpailu matkan aikana piristi ja ilmoitti tangontaitajat, mm. Päivärinnan Pekan. Pekka hallitsi myös niin sota-ajan laulut kuin juomalaulutkin. Soinin poppoon kanssa takapenkillä jännitettiin myös tulevaa Miss Suomea ja titteli menikin oikeaan osoiteeseen: Soiniin. Perjantai-iltana majoituimme Natural Park hotelliin, jossa sittemmin vietimme myös suomalaisia tanssi-iltoja. Söimme hienosti illallista Cuvet-ravintolassa, josta tuli usean matkalaisen suosikkikohde.

Lauantaipäivän retkeen kuului mm. vierailu maailman suurimmassa jalokivigalleriassa Gems Galleriassa. Ihailimme matkakassaan sopivia ja sopimattomia tuotteita: helmiä, jalokiviä, silkkiä. Illalla Tiffanyshown tanssijat lumosivat kauneudellaan – edes lähempi tarkastelu ei paljastanut tanssijoiden olevan miessukupuolta. Pattayalla meillä oli kaksi osoitetta: vaatturi Rana ja Pattaya Optical. Näissä teetimme upeita pukuja ja silmälaseja. Palvelu onnistui myös suomen kielellä ja murto-osalla siitä hinnasta mitä ne kotimaassa maksaisivat.

Pari päivää palvoimme täydeltä terältä paistavaa talviaurinkoa, lämpömittarin kivutessa aina +30 asteeseen. Rannalla teimme edullisia ostoksia, olihan meillä kaupanteon maisteri Lea
Jyväskylästä tinkimässä. Tälle kiinteistövälittäjälle antaisin omaisutteni myytäväksi.

Kaksi kauppiasrouvaa Lapualta ja allekirjoittanut vuokrasivat veneen uimarannalta muiden porskutellessa Korallisaarella. Emme tällä privaattiajelulla kokeneet jäävämme mistään paitsi.
Kaikki nämä yhdessä koetut hienot hetket vahvistivat uskoani ryhmämatkailuun. Eräs reissumme kohokohdista oli Suomitanssit Natural Parkissa. Osallistumisprosentti ryhmämme kesken oli 99, lisäksi loimme kansainvälisiä kontakteja.

Kwai-joen silta

Kwai-joen silta

Parasta antia oli retki Kwai-joelle. Matka oli pitkä muttei piskästyttävä. Saavuttuamme Kwai-joelle porskuttelimme pitkähäntäveneillä kohti Moonkylää ja hotelliamme uivalla lautalla. Noin 40 minuutin veneajelun jälkeen tulimme kelluavalle hotellille. Siellä odottivat jälleen uskomattoman ystävälliset paikalliset. Saimme huoneet ja öljylamput, joiden valossa iltaa istuimme.

Pitkähäntäveneet

Pitkähäntäveneet
Tervetuloa hotelliin Kwai-joella
Tervetuloa hotelliin Kwaijoella
Paikallisen ohjelman jälkeen lauloimme supisuomalaisia tangoja ja vähän jotain kansainvälistäkin. Hyvin nukutun yön jälkeen heräsimme upeaan auringonnousuun ja lähdimme kohti historiallisia paikkoja. Kwai-joen sillalla seisoessamme kuulimme historian siipien havinaa. Silta on rakennettu pariikin otteeseen uusiksi sota-ajan pommitusten vuoksi. Sillalta lähdimme kohti Helvetintulen solaa, jonka rakensivat käytännössä paljain käsin mm. austrialaiset sotavangit. Heidän haudoillaan ja Helvetintulen solassa kostui monikin silmä tämän raadollisuuden edessä. Ilman Australian valtion ponnisteluja ei monikaan tietäisi solan todellista tarinaa.

Järviradion ryhmä Helvetintulen solassa

Järviradion ryhmä Helvetintulen solassa

Paluu Pattayalle sujui Bangkokiin asti oppaamme Petrin tarinoita kuunnellen. Petrin hypättyä kyydistä viihdytimme toisiamme tarinoita kertoillen. Hauskaa riitti perille asti. Viimeiset päivät Pattayalla olivat vapaata aikaa. Saimme ihastella räätälin taidonnäytteitä, jotka olivat valmistuneet Kwai-joen retken aikana. Vaikka matkalla oli niin paljon annettavaa, niin vaatturi Ranan ja optikon palvelut olivat omaa luokkaansa.

Kauneinta Kwaijokea ilta-auringossa

Kauneinta Kwaijokea ilta-auringossa
Miksi ryhmämatkalle? Siksi, että ystäviä ei ole koskaan liikaa. Ja siksi, että mukavat kokemukset moninkertaistuvat, kun ne jakaa yhdessä. Sekä monesta muustakin syystä.
Lämpimin terveisin ja kiitollisena Susanna Ja Kai

Ryhmänjohtaja Susanna Kanttuvei
Ryhmänjohtaja Susanna Kanttuvei